SKÛTSJESILEN 2018

Hieronder ons skûtsjesylprogramma voor 2018: 

  • zaterdag 4 aug.- GROU – vertrek 10.30 
  • woensdag 8 aug.- TERHERNE – vertrek 12.45 
  • donderdag 9 aug.- LANGWEER – vertrek 10.30 
  • maandag 13 aug.- WOUDSEND – vertrek 10.00
  • vrijdag 17 aug.- SNEEK – vertrek 11.45 

                           Graag reserveren!   email ikoon

!!Vanaf 2016 jaar mogen we i.v.m. aangescherpte bemannings- en milieu-eisen minder passagiers aan boord nemen, dus wees op tijd met reserveren.

Hoe gaat het in zijn werk? We varen vanuit Terherne naar de wedstrijd locatie (dus naar respectievelijk Grou, Terherne, Langweer, Woudsend en Sneek).We zoeken met het schip een mooie ankerplaats langs het wedstrijdwater en vanaf deze plek volgen we de wedstrijd. Via de omroepinstallatie wordt het live-verslag van Omrop Fryslân ten gehore gebracht.

Aan boord is eten en drinken verkrijgbaar, zoals fris, bier, wijn, Beerenburg enz. en diverse broodjes, soep van de dag, gehaktballen, appelgebak enz. Het zelf meenemen ervan is helaas niet toegestaan. Als u ‘s morgens aan boord komt krijgt u een consumptiekaart waarop door ons wordt bijgehouden wat u eet en drinkt en aan het eind van de dag rekenen we deze kaart met u af. (Er is geen PIN, dus heeft u hiervoor contant geld nodig)

Na afloop van de wedstrijd varen we weer naar Terherne.

Een enkele keer wordt een wedstrijd afgelast i.v.m. het weer (teveel of geen wind). In dat geval maken we er een rondvaart door Friesland van (route uiteraard afhankelijk van de wedstrijdplaats). U krijgt geen geld terug…

Hieronder een verslag van het kampioenschap van 2014.

De schipper van de Redbad is in het verleden zelf skûtsjeschipper geweest op de Lege Wâlden in de IFKS, zie hier voor fotoverslag.

Catamaran Redbad Terherne