SKÛTSJESILEN 2023

Hieronder ons skûtsjesylprogramma voor 2023

  • Vrijdag 18 augustus – Sneek – vertrek 11.45 – € 18.50

* Kinderen tot en met 12 jaar: € 5.00 korting per dag.

Nog beschikbare kaartjes (per dinsdag 15 augustus 2023)

  • Sneek: nog 10 kaartjes beschikbaar

                           Graag reserveren!   email ikoon

Let op: U kunt bij ons niet PINnen, contante betaling vereist.

Bij annulering zijn wij genoodzaakt om  € 30.00 p.p. per tocht in rekening te brengen als we de kaartjes langer dan 2 dagen voor u hebben gereserveerd (tenzij wij de kaartjes nog aan iemand anders kwijt kunnen).

Als u reserveert vragen wij u om een half uur voor vertrek aanwezig te zijn om de kaartjes af te halen, bent u later dan zou het kunnen zijn dat de kaartjes naar iemand die zich meldt zonder reservering zijn gegaan…

!!Vanaf 2016 jaar mogen we i.v.m. aangescherpte bemannings- en milieu-eisen minder passagiers aan boord nemen, dus wees op tijd met reserveren.

Hoe gaat het in zijn werk? We varen vanuit Terherne naar de wedstrijd locatie (dus naar respectievelijk Grou, Terherne, Langweer, Woudsend en Sneek).We zoeken met het schip een mooie ankerplaats langs het wedstrijdwater en vanaf deze plek volgen we de wedstrijd. Via de omroepinstallatie wordt het live-verslag van Omrop Fryslân ten gehore gebracht.

Aan boord is eten en drinken verkrijgbaar, zoals fris, bier, wijn, Beerenburg enz. en diverse broodjes, soep van de dag, gehaktballen, appelgebak enz. Het zelf meenemen ervan is helaas niet toegestaan. Als u ‘s morgens aan boord komt krijgt u een consumptiekaart waarop door ons wordt bijgehouden wat u eet en drinkt en aan het eind van de dag rekenen we deze kaart met u af. (Er is geen PIN, dus heeft u hiervoor contant geld nodig)

Na afloop van de wedstrijd varen we weer naar Terherne.

Een enkele keer wordt een wedstrijd afgelast i.v.m. het weer (teveel of geen wind). In dat geval maken we er een rondvaart door Friesland van (route uiteraard afhankelijk van de wedstrijdplaats). U krijgt geen geld terug…

Voor de mensen die het mooiste plekje aan boord willen hier de openingstijden van de boot per dag:

  • Vaart naar Grou: 9.30 uur 
  • Vaart naar Terherne: 11.30 uur
  • Vaart naar Langweer: 9.30 uur
  • Vaart naar Elahuizen: 9.00 uur
  • Vaart naar Sneek: 10.30 uur

We reserveren geen tafeltjes, stoelen, banken e.d. 

Hieronder een verslag van het kampioenschap van 2018.

De schipper van de Redbad is in het verleden zelf skûtsjeschipper geweest op de Lege Wâlden in de IFKS, zie hier voor fotoverslag.