Bemanning

Schipper/eigenaar:

Janny Riemersma, 54 jaar, dochter van eerste eigenaar en bouwer Simon Riemersma (is dus met het bedrijf opgegroeid) en sinds 1997 eigenaar van de Redbad en gaat al weer het 22ste seizoen in (heeft grootvaarbewijs, marifoonbewijs, reddingzwemdiploma, BHV en heeft de cursus gastheerschap Nationaal Park ‘De Âlde Feanen’ in 2010 behaald).

Is als schipper begonnen in de bruine vloot. Heeft 4 jaar als schipper op zeiltjalk Middelsé gevaren, met als thuishaven Stavoren en als vaargebied voornamelijk IJsselmeer, Waddenzee en het Friese binnenwater.

Was in haar vrije tijd tot en met 2007 negen jaar schipper op IFKS-skûtsje de Lege Wâlden. Beste prestatie: in 2003 kampioen in de B-klasse als eerste bemanning met vrouwelijke schipper, daarna 2 jaar in de  A-klasse gezeild.  In 2006

Janny Riemersma
Janny Riemersma

tweede in de B-klasse, helaas in 2007 als laatste geëindigd in de A-klasse. In 2008 is het roer op de Lege Wâlden overgenomen door Willem Prins.

Hobby’s: Schapendrijven met haar 2 Border Collie’s Stoarm en Twirre, met wie ze ook graag wandelt door de natuur.

Bediening/matroos:
alie
Alie de Vries

Alie de Vries-Keulen, 54 jaar en sinds 2013 werkzaam op de Redbad.  Alie heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de horeca.